Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася предложение за сформиране на нова анкетна комисия.Тя ще

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася предложение за сформиране на нова анкетна комисия.Тя ще
Коментари Харесай

ГЕРБ внасят искане за нова комисия, изясняваща строителството на „Буджака“ и спешни промени в Изборния кодекс

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС внася предложение за съставяне на нова анкетна комисия.

Тя ще има за цел да откри дали е извършвано нелегално строителство в местността „ Буджака “ край Созопол.

" Искаме комисията да откри кое държавно управление и по кое време трансформира предпазената територия там и позволява да се застроява местността, като по този начин се нанасят непоправими вреди на околната среда ", изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя отхвърли да каже дали настояването за комисия е направено заради къщата на Иво Прокопиев край морския бряг. Но, изясни, че ще чакат тя да бъде подкрепена от останалите партии в Народното събрание.

ГЕРБ-СДС оповестиха още, че внасят незабавни промени в Изборния кодекс, с които се разрешава във всички секции - в страната и в чужбина, да може да се гласоподава както машинно, по този начин и с хартиена бюлетина. Това няма да засегне гласуването в домовете за възрастни хора, преносимите урни и други профилирани институции за предоставяна на обществени услуги, където няма машинен избор.

В секциите в непознати страни, които не са членове на Европейски Съюз, да се позволява машинен избор, единствено в случай че могат да се обезпечат механически лица - български жители, които да обслужват машините, плануват други промени. За секциите в Европейски Съюз следва да се допусне машините да бъдат обслужвани и от лица, жители на съответните страни, които обаче наложително да владеят български език.

Проектът планува също техническите устройства за машините и софуерът да бъдат напълно благосъстоятелност на българската страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР